Obaveštenje o korišćenju kolačića (cookies)

Veb sajt  https://premium.rs/ (u daljem tekstu: sajt)  koristi kolačiće kako bi unapredio Vaše korisničko iskustvo dok koristite sajt. Kolačići pre svega prikupljaju podatke za bolje funkcionisanje sajta, prilagođavaju sadržaj sajta korisnicima, omogućavaju funkcije društvenih mreža i pružaju bolje korisničko iskustvo.

 

Pored ovih kolačića, kolačići koji se kategorizuju kao potrebni se čuvaju u Vašem pretraživaču jer su esencijalni za rad bazičnih funkcionalnosti sajtova. Takođe, koristimo kolačiće trećih lica koji nam pomažu da što bolje analiziramo i razumemo kako koristite sajt i ovi kolačići če biti skladišteni u Vašem pretraživaču. Budući da se preko kolačića prikupljaju podaci o korisniku ovim obaveštenjem upoznajemo korisnike sa tim da koriste kolačiće kao i da se kolačići  mogu onemogućiti podešavanjima u Internet pretraživaču preko kog korisnici pristupaju sajtu, ali to može uticati na korisničko iskustvo prilikom pregledavanja sajta.

Detaljnije o kolačićima

Kolačići su fajlovi u vidu tekstualnih dokumenata koji se sastoje od skupa podataka potrebnih za identifikaciju Internet pretraživača korisnika koje sajt prosleđuje pretraživaču prilikom posete sajtu a on ih pothranjuje. Svaki naredni put kada korisnik poseti sajt, sajt preuzima iz pretraživača korisnika podatke koje kolačići sadrže.

 

Kolačići mogu služiti za pravilan rad i unapređenje opšteg funkcionisanja sajta (kolačići performansi i funkcionalnosti), a mogu biti korišćeni i za praćenje ponašanja korisnika u svrhu statističkih analiza (posećenost, način upotrebe, …) i za marketing (kolačići koji služe za targetiranje).

 

Kolačići trećih strana (Instagram, Facebook, …) dolaze sa drugih sajtova koje korisnici posećuju a na kojima se odnosni sajt reklamira. Ti kolačići između ostalog prate korišćenja Interneta od strane korisnika u cilju optimizacije marketinga, i imaju za cilj da korisnicima omoguće određene funkcije koje olakšavaju pristup sadržaju kao i korišćenje tog sadržaja od strane relevantnih Internet servisa.

 

Pothranjivanje kolačića na pretraživač korisnika podrazumeva da je korisnik upoznat sa tim da ovaj sajt koristi kolačiće i da je na to dobrovoljno pristao u skladu sa ovim obaveštenjem.

 

Korisnik može da spreči upotrebu svih kolačića odgovarajućim podešavanjima u okviru svog Inetrnet pretraživača.