Održavanje sajtova – zašto je važno?

Održavanje sajta je pre svega važno zbog nesmetanog funkcionisanja sajta. Ozbiljna kompanija ili manja porodična firma ne sme sebi dozvoliti situaciju da sajt kompanije padne ili da je brzina učitavanja sajta toliko spora da posetioci i potencijalni kupci odustanu od pregleda sajta kompanije i potraže neku drugu ponudu. Svaki posetilac je potencijalni kupac i zbog toga je važno da je sajt u svakom trenutku dostupan, vizuelno privlačan, jednostavan za korišćenje i pretraživanje i da uvek nudi novi interesantan sadržaj svojim posetiocima.

Pored toga, održavanje sajta važno je i zbog internet pretraživača koji sajt, osim po kvalitetu sadržaja i prema broju poseta na sajtu, vrednuju i po tome da li se sajt redovno ažurira ili se ne rade nikakve izmene otkako je sajt kompanije postavljen na internet.

Kompanije ili manja preduzeća često nesvesno prave grešku verujući da je dovoljno da se sajt samo napravi i da se postavi na internet. Ukoliko se sajt redovno ne ažurira, odnosno ne održava i ne pruža potrebne informacije, vremenom će izgubiti na svom kvalitetu a samim tim će izgubiti i poziciju na Google-u. Na internetu se svakodnevno pojavi veliki broj novih sajtova putem kojih kompanije ili manje firme predstavljaju svoje proizvode i usluge. Da bi uvek bili korak ispred konkurencije potrebno je da se sajtovi redovno održavaju da bi na taj način održali pažnju, kako pretraživača tako i potencijalnih kupaca.

Održavanje sajta u dogovoru sa firmom koja održava sajt može da se radi po potrebi ili na mesečnom nivou. Za kompanije koje uspešno posluju i raspolažu sa dovoljno finansijskih sredstava, preporučljivo je da ta novčana sredstva ulože u redovno održavanje sajta na mesečnom nivou. Redovno održavanje sajta na mesečnom nivou važno je i radi sprečavanja potencijalnih hakerskih napada, kao i radi provere i poboljšanja brzine učitavanja sajta i stranica na sajtu. Ukoliko dođe do narušavanja bezbednosti sajta od strane hakera ili do usporavanja brzine učitavanja stranica sajta, potencijalni finansijski gubici mogli bi biti mnogo veći od blagovremenog ulaganja u redovno održavanje sajta.

Potrudili smo se da vam u kratkim crtama predstavimo čemu služi i zašto je važno redovno održavanje sajta. Ako su vam potrebne usluge održavanja sajta, tu smo da vam pomognemo i učinimo sve da vaš sajt zadrži željeni kvalitet i pažnju potencijalnih kupaca i pretraživača.

Za detaljnije informacije koje sve aktivnosti održavanje sajta obuhvata možete saznati klikom ovde.